söndag 10 januari 2010

TILLBAKA =)

Så var man tillbaka till civilisationen... Har varit på landet och det är verkligen att åka tillbaka 30 år eller så. Ingen toa som kan spola utan utedass fast inomhus =), ingen dusch-man får åka o bada på äventyrsbad, luktar som en sotarkvinna och gör inte så mkt annat än att laga mat och är med barnen. Det blir sån skillnad när man är där för då är man fast i samma rum och kommer inte så mkt längre. Bella som inte alls vill vara ute eftersom hon inte mår bra, finns inget bra ställe att få henne att sova på. Hemma sover hon superbra, man lägger henne i sängen och så somnar hon och sover till morgonen efter. Men på landet är det helt andra bullar. Hon kan ju inte sova när alla andra är vakna och hon ligger i vardagsrummet.... Har varit mkt bråk med henne dessa dagarna. VILL HA ETT STÖRRE LANDSTÄLLE!!!
Linus sover jättebra likaså de stora barnen. Tycker lite synd om dom då det blir så varmt i överslafarna. Så svårt att få värmen konstant när man bara eldar....
Skönt att komma hemifrån!! Har haft ca -25 grader alla dagar vi varit på landet... SVINKALLT!!! Inte så mkt att göra ute när det är så kallt. Men vi fick till en promenad på isen. Bella o Linus fick åka båt; en liten plastbåt som Robban drog i snön. Kalle, Maja o Jag gick. Kalle var så nervös över att isen skulle gå sönder och spricka. Men det gick över ganska snabbt!!
Igår var vi på badet i Linköping. Roligt att bada. Synd att de två små var förkylda, blev inget bad för dom. Men Kalle och Maja tyckte om det!! Två små fiskar! =)
På vägen hem var det snorhalt på vägen. Riktigt läskigt att köra bilen när man känner hur hela bakdelen glider sida till sida... Vid Silleskrog hade det precis varit en olycka på andra sidan vägen... Bilen låg upp o ner. Olyckan hände max 1 minut innan vi åkte förbi... Såna "bilder" sätter sig i huvudet på mig, man blir lite mer vaksam över hur man själv kör. Bara att hoppas att alla klarade sig utan skador. Har funderat massa ggr på hur d skulle vara om man själv skulle råka ut för ngt sånt om man är på väg ngn stans på semester eller så... Usch vad jobbigt!!!! Hoppas att man ALDRIG råkar ut för en olycka!!!
Nu sitter vi här i soffan, alla är nyduschade och nybadade. Laddar inför morgondagen. Bella ska börja skolas in på dagis... Kalle o Maja börjar skolan igen efter jullovet. O Linus kommer få lunka hemma med bara mig =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar