onsdag 19 maj 2010

Tandläkaren nästa

Har varit hos tandläkaren idag med en måttligt nervös Maja. Herregud, undrar jag om hon lyckades sova ngt i natt??

Men hon var såååå duktig. Det visade sig att det onda och en svullen kind sen förut var ett stort hål i tanden med en pågående infektion under roten. Så det var bara att dra ut den för att inte skada tanden under. Det var ju naturligtvis på en stor tand allt detta!

Under bilfärden satt vi och diskuterade vad som kunde komma att hända, förklarade att det inte kommer göra speciellt ont med bedövning osv. Väl framme satte hon sig i stolen. Insåg väl till viss del att tandläkaren var trevlig just för att hon skulle vara lugn inför vad som skulle komma. Maja var INTE speciellt social och trevlig tillbaka... Ett otroligt ansträngt leende tillbaka. =) Min lilla busa!!

Dom tog en bild på tanden för att säkerställa att det verkligen var en infektion under. Bedövningssprutan kom fram och en krampande hand höll i min. Men hon insåg att det inte kändes och slappnade efter en stund av. Tandläkaren frågade om tungan och läppen kändes konstig. Näääeee svarade hon. Nähä, då väntar vi lite till...
Efter en liten väntan frågade tandläkaren samma sak igen, och samma svar kom ur Maja. Ytterligare väntan och upprepan en gång till, med SAMMA svar igen =) Jaha, då får vi nog ta lite mer bedövning sa tandläkaren. Mer bedövning gavs och NU kändes tungan konstig men inte läppen. Hmm, vi försöker ändå sa tandläkaren efter att ha petat i tandköttet hårt utan att hon kände ngt. Trots allt detta blev hon superledsen när tanden vickades fram och tillbaka. I efterhand kom jag o Maja fram till att det nog var att det kändes läskigt men att det spände och gjorde liiiiite ont. =) Vet mkt väl hur obehagligt det är att vara hos tandläkaren. Har förvisso lagat mitt första och enda hål förra året. Men har ju dragit en massa tänder och opererat osv...

Ja, min stora underbara duktiga tjej tog sig igenom den första utdragna tanden. En belöning fick hon och dessutom så kommer väl tandfén och skänker en visit??!! =)

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar